SMOOSH

Sursă foto: TeenVogue / Fotograf: Matteo Montanari
Sursă foto: TeenVogue / Fotograf: Matteo Montanari

Moda Eco-Sustenabilă

Auzim tot mai des cuvântul „sustenabil” atunci când se vorbește despre modă, însă cât de multe știm defapt despre semnificația acestui cuvânt?

Suntem tot mai conștiincioși atunci când vine vorba despre ce piese vestimentare ne dorim să achiziționăm și nu ne mai mulțumim ca ceea ce alegem să purtăm să fie doar frumos, dorim să știm unde a fost produsă îmbrăcămintea, în ce condiții și din ce materiale, sau cel puțin ar trebui să fim interesați de aceste aspecte foarte importante.

Ce este mai exact moda eco-sustenabilă?

Conceptul de modă eco-sustenabilă este mult mai larg decât îmbrăcămintea realizată din fibre naturale, cultivate fără pesticide și alte subsțante toxice, sau din materiale reciclate. Acesta se refera și la produsele etice, realizate conform standardelor internaționale, care includ printre altele un număr rezonabil de ore de muncă și un salariu decent pentru lucrători.

Asociat firesc cu slow-fashion, conceptul de modă etică se referă în principu, la drepturile omului și ale animalelor. Indiferent unde sunt făcute hainele, oamenii care lucrează pentru ele trebuie trațati și plătiți corect, brandurile sunt obligate să le ofere condiții de munca umane, cu un orar normal și fără să se teamă pentru viața sau sănatatea lor.

Sursă foto: Melanie Hauke / Knesebeck Publishing House

Cum putem susține ideea sustenabilității în modă?

Ideea sustenabilității în modă poate fi susținută de consumatori prin achiziționarea produselor cu etichete eco-friendly verificate, evitarea pe cât posibil a materialelor sintetice și a conceptului de fast-fashion, demodarea rapidă a hainelor impusă de societate încurajând astfel consumul, care are ca rezultat poluarea provenită din cantitățile imense de materiale folosite și apoi aruncate. Este de asemenea important să achiziționăm îmbrăcăminte realizată din materiale naturale organice (bumbac organic, in, cânepă, bambus, etc.) și nu în ultimul rând de la branduri de încredere sau mici branduri locale.


Etica Imbracaminte moda Slow-fashion Sustenabilitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SMOOSH